top of page
RA logó.png

Szervezetünk is indult a 2021-es Richter Anna Díjért, pedagógus kategóriában, és nagy örömünkre bejutottunk a döntős szervezetek közé.

A projektünkről kicsit lejjebb olvashatsz, a bemutatkozó kisfilmünket  itt nézheted meg:

EZEN A LINKEN pedig SZAVAZZ RÁNK,

hogy meg tudjuk valósítani a tervünket!

A PROJEKTÜNK BEMUTATÁSA:

Hogyan ne égjünk ki? - prevenciós módszertan pedagógusoknak

A Symphonia Alapfokú Művészeti Iskola közösségi zenei programot valósít meg országszerte 23 helyen. A foglalkozások keretében ingyenes napi zenetanulást biztosítunk több, mint 1800, szerény körülmények között élő gyereknek és fiatalnak. A közös zenélés egyrészt teret ad az összetartásnak és az egymásra figyelésnek, rendszerességre tanít és sikerélményt ad az egyébként kudarcra ítélt gyerekeknek, emellett kapaszkodót, kitörési lehetőséget és jövőképet is biztosít számukra.

 

A Richter Anna Díj keretében a Rimóczi Bella zenetanár kollégánk által vezetett csapat célja módszert találni a kiégés megelőzésére, kezelésére, első sorban olyan pedagógusoknál, akik szegénysorsú gyerekek művészeti oktatásával foglalkoznak rendszeresen.

Széles körű online konzultációkat követően szupervizori részvétellel erősített workshopot szerveznénk a helyzet felmérésére. Ötleteket, információkat gyűjtenénk a részvevőktől Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok megyékben, majd három napos szakmai konferencián 100 fő részvételével megalkotnánk a módszertani útmutató alapjait, melyet a projekt befejezéséig tökéletesítenénk, hogy adaptálható legyen más művészeti területekre is.

 

A kiégés egyre több területen jelentkező probléma napjainkban, az oktatásban, különösen a művészeti oktatásban elengedhetetlen, hogy a pedagógusok megőrizzék lelkesedésüket. Elhivatott zenetanári csapatunk ezt szeretné elérni. A projektet pilotként, jó gyakorlatként képzeljük el, amely megfelelő módosításokkal az ország minden területén alkalmazható lesz majd az oktatásban.

BDG_8227.jpg
A projektcsapat (b-j):
  • Solymosi Árpád
  • Rimóczi Bella csapatkapitány
  • Taksás Mariann
  • Somlyai Bea
  • Virág Csaba
bottom of page