top of page

Szimfónia zenei tábor

Pályázó: Symphonia Alapívány

Projekt neve: Szimfónia Zenei Tábor

A projekt azonosító száma: NTP-TÁB-20-0138

Elnyert pályázati támogatás összege: 2.100.000 Ft

CSFTNM_logo-1.png

Programunkban 4 napos (3 éjszakás) bentlakásos zenekari tábort szervezünk Bükkszentkereszten 38 tehetséges gyereknek (10-15 évesek), akik a zenekari összjáték, munka rejtelmeivel ismerkedhetnek meg. A tábor országos meghirdetésű lesz; a tehetséges zenetanulók a (jelenleg kissé elhanyagolt) zenekari muzsikálással ismerkednek közelebbről, tapasztalt zenetanárok és néhány elismert művész vezetésével.
Nagyon fontosnak tartjuk a zenekari felállással, formával való minél hamarabbi ismerkedést, hiszen a jelenleg általánosan alkalmazott zeneoktatási módszer a szólistaképzést favorizálja, azonban a zenészek iránt „nagy tömegben” a zenekaroknál van kereslet. A tábor ennek a (látszólagos) ellentmondásnak a feloldásában segít azáltal, hogy a zenekari muzsikálás műhelytitkaival ismerteti meg a gyerekeket.

A projekt megvalósításának tapasztalatai
4 napos bentlakásos zenekari táborunkat Bükkszentkereszten tartottuk 2022.05.10. - 2022.05.13. között. A Szimfónia zenei táborban zenekari órákat tartottunk a kiválogatott 38 tehetséges tanulónak. A tábor a zenekari muzsikálás műhelytitkaival ismertette meg a gyerekeket.
Célunk volt, hogy a tábor résztvevői megismerkedjenek a zenekari munka alapjaival, alapvető követelményeivel (pl. többirányú figyelem, alkalmazkodás, pontosság, felkészültség); hogy fejlesszük az ezek eléréséhez szükséges készségeiket és képességeiket. A zenei elfoglaltságon kívül olyan egyéb programok színesítették a tábor életét, ahol a gyerekek fejlesztő és pihentető játékokkal töltötték el az időt. Táborozó diákjaink 2022.05. 12-én a Miskolci Nemzeti Színházban tartott Gálakoncerten is felléptek, hatalmas sikert arattak előadásukkal.

ntp_logo_color.png

A projekt megvalósulását a Nemzeti Tehetség Program és a Miniszterelnökség/Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter támogatja az „Hazai tematikus, tehetségterületekhez kapcsolódó táborok támogatása” alprogram keretében.

bottom of page